• Imprimeix

Entrevista a la directora del CFCC a BizzBarcelona

Ariadna Rectoret analitza la importància de la formació per adaptar-se al context de transformació

22/02/2018 09:02
Ariadna Rectoret

La directora del CFCC Ariadna Rectoret al seu despatx

"No és la més forta de les espècies, que sobreviu; tampoc és la més intel·ligent, és aquella que és més adaptable al canvi". L'afirmació del naturalista Charles Darwin serveix com a dogma en el context de transformació que experimenta el mercat laboral actual.
 
Per adaptar-se als canvis constants que s'hi estan produint i desenvolupar una carrera professional sòlida, l'Ariadna Rectoret, directora del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, assenyala un aliat imprescindible: "la formació". "En aquest panorama la formació pren un paper clau, però no només la contínua. Tots els models formatius, en totes les etapes, prenen una rellevància en tant que hem de ser capaços d'ajudar els treballadors a adaptar-se constantment", exposa.
 
 
Més formació, més competitivitat

L'aposta formativa que puguin fer les empreses repercutirà directament sobre la seva competitivitat en tant que n'incrementarà el capital humà. "En un mercat globalitzat amb una oferta inesgotable de productes, els consumidors busquem el valor afegit, i aquest sempre són les persones i la professionalitat que transmeten", comenta Rectoret. "La professionalitat s'aprèn amb formació contínua, al llarg de la vida", remarca.

La formació sempre hi ha de ser present, però dimensionada a cada cas. "No podem posar en el mateix sac una multinacional que una microempresa, les possibilitats de formació en cada cas són totalment diferents i les realitats també", diu Rectoret. Afegeix que la grandària de l'empresa no impossibilita que el seu equip es formi, només ho dificulta en el cas de les pimes perquè, en moltes ocasions, un mateix treballador realitza diverses tasques. "El nostre paper aquí és la clau. Hem de generar models formatius accessibles a aquestes empreses. Aquest és realment el nostre gran repte", assenyala.

 

FotoDirectora_2b

"Des del Consorci hem optat per treballar conjuntament amb els representants dels diferents sectors econòmics per generar un model 100% adaptatiu a les necessitats de les empreses", diu. "Això ho hem fet amb el que anomenem la metodologia dels GAP (Grups d'Actualització Permanent) que ens permeten tenir l'oferta absolutament actualitzada, amb un catàleg d'especialitats formatives ajustat a la necessitats dels sectors productius", afegeix.

La formació afavoreix l'emprenedoria?

No, però ajuda, segons afirma. La formació és una palanca que pot intensificar l'esperit emprenedor de les persones. "L'emprenedoria és una actitud intrínseca a la persona, es pot potenciar facilitant eines i recursos des de petits que fomentin actituds vinculades a la vocació emprenedora", explica Rectoret. Ho confirmen també les dades de l'informe GEM (Global Enterpreneurship Monitor) Catalunya 2016, que indica que els emprenedors en fase inicial, i especialment els naixents, mostren nivells de formació superiors a la resta. "Des de la formació contínua el que podem fer és ajudar a fer que l'aventura d'emprendre no sigui fruit de l'atzar", conclou.

"La professionalitat s'aprèn amb formació contínua"