• Imprimeix

El Consorci participa a la jornada inaugural de la 5ª Setmana de la FP a l’Hospitalet

L’acte que va donar el tret de sortida a una setmana plena d’activitats va obrir-se amb la benvinguda de l’alcaldessa de l’Hospitalet a Gornal Activa i la presentació de l’informe sobre la FP al municipi barceloní durant el 2017.

11/05/2018 09:05
5a Setmana

Xavier Plantà, Ariadna Rectoret, Montse Blanes i Karme Peirò.

Després de la rebuda protocol·lària i l’informe de situació, la periodista Karme Peiró va convidar a formar part de la taula rodona titulada “Els canvis en els processos productius i en la formació de les persones” a tres especialistes en la matèria: Montse Blanes, periodista i directora de la Fundació BCN Formació Professional, Xavier Plantà, enginyer mecànic i director de tecnologies industrials a Eurecat i Ariadna Rectoret, directora del Consorci.

El debat va ser força ric i amè. En Xavier Plantà va recordar que al nostre context, l’economia en general i el sector industrial en particular viuen un procés de transició que necessita atraure talent, i la formació és un eina imprescindible per aconseguir-ho. La Montse Blanes, des de la seva privilegiada posició en una institució que relaciona el sector productiu i la formació professional, considerava que algunes famílies professionals tenen desajustades l’oferta i demanda, i que per superar aquesta situació cal visibilitzar-la i mostrar l’ocupació real que generen, trencant estereotips de gènere. La directora del Consorci va explicar que un dels molts reptes que afronta la institució que dirigeix és l’actualització permanent dels canviants requeriments del mercat de treball. La formació professional contínua, per la seva pròpia estructura i funcionament, és probablement a la que te una major capacitat d’adaptació i resposta més immediata i ajustada a les necessitats dels sectors i territoris

 

La directora del Consorci per a la Formació Contínua va participar a la jornada a inaugural de la 5ª Setmana de la Formació Professional de l’Hospitalet.